Blog

En indstilling der ændrer mit liv

En indstilling der ændrer mit liv

Jeg var til yoga en dag – hvor jeg hørte følgende anmodning fra læren. En indstilling der resonerede dybt i mig og lettede mit sind øjeblikkeligt. Det var så enkelt som:

‘indtag en indstilling af, allerede at være i accept af det som kommer til at ske, uanset hvordan det ser ud’.

Jeg havde det som om jeg lige havde hørt en af de største nøgler til at være i livet på en nydelsesfuld måde. Uden modstand. Uden offerrolle. Jeg slap øjeblikkelig paraderne, for så var der ikke længere noget ubevidst at beskytte mig i mod og hele min krop kunne slappe af.

Uden vurdering af det som er lige nu og her, eller det som kommer til at ske, behøver vi hverken gøre os selv, andre eller livet forkert. Når ingen af os er forkerte og alt er som det er (uanset om vi kan lide det eller ej), bliver det noget nemmere for os at være her, hver især.

Med accept, menes at være i overensstemmelse med det der er og ikke være i fornægtelse af, eller kæmpe mod det som sker. Accept betyder ikke at du behøver synes en hændelse er vidunderlig, hvis du fx ikke bryder dig om pludselig kø på motorvejen. Blot at du ved at acceptere noget som er, er i alignment med virkeligheden og dermed kan bruge det som afsæt, til noget andet som du hellere vil have. Fx at nyde turen ved at lytte til din yndlings podcast, i stedet for at sidde og rase af vejarbejderne, som jo ikke bliver hurtigere af den grund.

At leve ud fra bevidstheden om, at alt er og bliver som det skal være ud fra et overordnet perspektiv (universet har styr på rammerne, du skal blot nyde og navigere processen), giver en lettelse og indre tryghed uden lige. Det frigiver en masse energi som vi vanligvis bruger på at være i modstand, frygt og kontrol, istedet for accept. Derfra kan vi handle på de impulser vi får, hvis vi ønsker at ændre noget ved en given situation.

Det er en livsnøgle der er værd at mestre.

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *