Blog

Det svære valg…

Det svære valg…

En af de måder vi kan holde os selv nede, sørge for at sidde fast og ikke rigtig komme nogen vejne, er ved ikke at vælge.

At have svært ved at vælge kommer ofte af at være opdraget til at være ydrestyret i stedet for indrestyret. Dvs. være opdraget til at mærke efter, hvad de andre synes i stedet for, hvad du selv synes i en given situation.

Kender du dilemmaet bedre end din egen sko størrelse, er du langt fra alene. Størstedelen af mit liv har jeg haft rigtig svært ved at vælge. Det har været alt fra hvilken ret jeg sku’ bestille på en restaurant ‘uh…?’, til hvilken mand der var den bedste for mig ‘øh….?’, til hvilket land jeg skulle bo i ‘hmmm….?’

Det var frygtelig utrygt, unødigt dramatisk, tidskrævende og drænede mig for så meget energi. Alt imens stressede jeg min krop og mit hjerte og spildte min og andres tid.

Når jeg så endelig havde valgt, dalede hurra følelsen hurtigt, og jeg sad ofte tilbage med følelsen af, at ha truffet det forkerte valg. ‘Åh nej, jeg sku’ ha gået med salaten. Valgt den normale uddannelse. Købt den første lejlighed. Sagt ja til ham den flinke i stedet for ham her den melankolske fra New York’ osv…

Det var først da jeg lærte om begreberne tung og let, at hele valg processen blev markant lettere for mig. Det var det ultimative missing link. Det gjorde, at jeg fik et sikkert redskab til at kunne vælge, når nu jeg ikke havde lært at mærke efter og stole på det jeg mærkede.

Nu navigerer jeg helt automatisk efter ‘føles det let?’ – så er det et JA. ‘Føles det tungt?’ – så er det et NEJ. Det har gjort livet så meget enklere på alle fronter.

Hvis du har svært ved at mærke efter, så start med at teste nogle begreber du kender. ‘Er denne taske sort?’ fx om din sorte taske. Mærk hvordan let/JA føles i dig. Gør derefter det omvendte om din hvide bluse. ‘Er denne bluse rød?’ og mærk hvordan tung/NEJ føles i dig og din krop.

I de få tilfælde hvor det hverken føles helt let eller helt tungt, er det bedst lige at vente med at tage en beslutning. Så handler det bare om at vente, hæve din vibration ved at have det godt imens brikkerne lander og det hele pludselig synes klarer og entydigt hvilket er det lette valg.

Prøv dig frem.. det kan kun blive lettere.

 

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *