Blog

Nydelsesfuld vækst er et valg

Nydelsesfuld vækst er et valg

Måske har du hørt det før – at det faktisk er muligt at udvikle sig i livet på en nydelsesfuld, udramatisk, ikke knoklende, selv-pinende eller drænende måde. Men er det noget du forstår at leve?

I min optik er der 2 ‘schools of thought’ omkring vækst. Dem der mener, at svære odds, hårde udfordringer og uventede forandringer er en del af livet. De er nødvendige odds for at udvikle os og lære det vi er kommet for. De svære betingelser er noget der former os og sikre at vi vækster og bliver stærkere, mere rummelige og medmenneskelige.

Og så er der dem der mener, at den form for ‘knoklende vækst’ er old news. At der ikke er nogen grund til at vi skal så meget grusomt igennem for at blive en bedre version af os selv. At vi godt kan vækste og udvikle os igennem mindre svære ting. Og hurra for dem, for de åbner op for et helt nyt paradigme.

Fordi jeg netop selv har været så meget – skal vi sige interessant – igennem i mit liv, har det været nærliggende at tænke, at den første version var det der skulle til for at udvikle mig. Det var også en måde at forklare og forstå hvorfor alle disse ubehagelige ting skete i mit liv. At det var igennem hardship at jeg blev ydmyg og kunne finde styrken i mit indre.

Det syn er jeg ved at ændre 180 grader. Jeg oplever mere og mere at vi godt kan vækste og lære på en nærende måde. Det kræver blot, at vi hæver vores vibration, slipper modstanden og tar læringen i små bider med masser af selv-kærlige pauser.

Med øget bevidsthed forstår jeg mere og mere helt ind i marven, at den nydelsefulde vækst kræver og er et resultat af en høj vibration.

Når vi emmer af en lav vibration og fx hænger ud i følelser som skyld, skam og uværdighed, ja så tiltrækker vi som magneter den slags tunge, voldsomme og svære oplevelser der kan give os endnu mere skyld og skam. Det er hverken skæbnen eller fordi vi er uheldige eller uelsket. Det er blot en spejling af vores vibration.

Hvor vi vibrerer fra er helt op til os. Vores vibration kan vi vælge at ændre på et splitsekund. Det er jo helt gudommeligt at vi har den power og evne. Jo mere bevidste vi er om at forvalte vores vibration i vores favør, dvs tage alvorligt at det er op til os at gøre noget for at blive glade, tilfredse og taknemmelige (= høj vibration), jo nemmere bliver livet. Jo nemmere og mere nydelsesfuld bliver væksten. Valget er dit.

 

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *