Blog

Lær at sætte dine grænser

Lær at sætte dine grænser

Hvis du ikke er i god kontakt med din indre voksen, vil du have svært ved at mærke dig selv helt og sætte dine grænser. Du vil have svært ved at være tydelig og udtrykke det, du kan lide og ikke lide. Det vil heller ikke være entydigt for dig, hvad du vil have og ikke have i en given situation. Derfor vil det også være en gåde for andre at mærke dig og dine grænser.

Du kan jo lige mærke efter, om dette gælder for dig? Har du direkte og klar adgang til din indre voksen eller er du nød til at hæve stemmen, gentage dig selv flere gange, blive offensiv eller defensiv, for at gøre dig selv mere tydelig, eller markere dine grænser?

Hvis du har svært ved det, er du langt fra alene. Vi går ofte ud fra, at vi bliver voksne i takt med vi bliver ældre. Det er desværre langt fra sandheden. Det kræver at vi har haft, eller opsøgt, sunde voksne rolle modeller og har fået healet vores indre sårede børn, så de ikke overtager og kører med os.

Hvordan lyder den indre voksen stemme så?

En dag jeg selv trængte til at tage ansvar for at sætte mine grænser og blive klar på min voksen stemme, bad jeg min indre kilde om at tydeliggøre denne stemme for mig. Både ordene og vibrationen landede så markant i mig, at jeg ikke har været i tvivl siden. Hvis jeg vil markere mig og har svært ved det, connecter jeg blot med denne stemme og vibration.

Dette vil jeg gerne dele med dig med ønsket om, at det bliver en genvej for dig til at sætte grænser, som det blev for mig.

Den voksne stemme er klar, tydelig, rolig og bevidst. Den er kærlig autoritær, 100% ansvarsfuld og kender sine grænser. Din voksne er i direkte kontakt med og taler ud fra hvad du vil have/ikke have og hvad du kan lide/ikke lide. Den meddeler sig i korte, klare og præcise sætninger. Den forklarer ikke og søger heller ikke andres anerkendelse eller accept i givne situation. Den hverken råber ad, skælder ud eller kritiserer dig eller andre. Den er i kontakt med og taler ud fra sig selv, dvs. den siger jeg og bruger ikke ‘man’ eller ‘vi’ om sig selv.

Hvis du har brug for at mærke og suge vibrationen af den voksne til dig, vil jeg anbefale dig at finde et stort sundt egetræ. Det er for mig lig med den afbalancerede voksne energi. Egetræet emmer af dyb ro, jordbundethed og nærvær. Det er solidt og står fast med lange tykke rødder. Det vælter ikke omkuld fordi du læner dig op ad det og dets grænser er meget tydelige og mærkbare, på trods af det ikke siger noget. Du må gå helt uden om det, hvis du vil forbi.

Hvordan ved du, om du har mestret kontakten til din indre voksen? Når resultaterne er derefter. Når du kan mærke og markere dine grænser tydeligt, stille og roligt. Både med og uden få ord, så er du der. Børn og dyr vil være dit bedste spejl i processen. De vil reagere promte på, om du er tydelig eller ej. Det kræver lidt øvelse – nu har du opskriften!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *