Blog

Bye bye self-help books

Bye bye self-help books

Jeg er begyndt at læse romaner igen. Det føles simpelthen så befriende, ikke at have behov for at læse selvhjælpsbøger længere. Ikke længere at længes efter at udfylde et indre hul, som forhåbentligt kan heles med sidste nye amerikanske teknik eller 7-trins model, eller et kursus for den sags skyld, når nu selvkærlighed ikke har virket tilstrækkeligt.

Før syntes jeg det var dybt overfladisk, kun at læse noveller og ikke at tage sig af sine negative mønstre og begrænsende adfærd, når nu der var så meget hjælp at hente.

Nu er jeg der, hvor jeg mere og mere prioriterer at hygge mig, leve og nyde mit liv. Jeg har accepteret og fundet dyb indre fred med mig selv som jeg er, på et niveau jeg kun hidtil har turde drømme om.

Det føles dejligt kærligt og helt, ikke at have et underliggende problem, jeg skal løse omkring mig selv, for at kunne føle lykke. Og det har været så skønt at rydde op i min bogreol og fjerne de sidste rester af alt, hvad der ikke føles let eller nærende for mig.

Men hvordan er jeg kommet hertil?

Faktisk noget så enkelt – og alligevel så mind-blowing – som et navneskifte. Ikke bare til et rent numeroskop, men til dét numeroskop, der støtter min essens mest optimalt hidtil. Selvfølgelig har der været en optakt, der handler om at have beskæftiget mig med alverdens (og det mener jeg) alternative og spirituelle behandlingsformer og studier siden jeg var 14 år.

Ovennævnte har fået mig et langt stykke og alligevel falmer det, i forhold til det healings arbejde, jeg fornemmer i mit indre, med mine nuværende og støttende navne-vibrationer. Det lyder så vildt at sige og måske vil du slet ikke have samme oplevelse med et navneskifte, som jeg. Måske kommer jeg helt fra vibrationens bund og derfor føles lyset og lettelsen bare så taknemmelige, og forskellen så skelsættende.

Derfor skriver jeg egentlig for at dele min egen glæde over opdagelsen, som inspiration til – at det er muligt at gå fra at føle daglig sorg, skyld og ulykke, til at føle indre lykke, uden at tage nogen form for medicin eller gå til nogen form for behandling eller at skulle gøre et dagligt ritual for at opnå tilstanden.

Et eller andet sted har jeg vidst, at det måtte være muligt. Og derfor er jeg blevet ved og ved i min søgen, selvom jeg også har flirtet med at give op og vente med at finde indre nirvana, til næste liv. Så jeg forstår udmærket, at det ikke er alle der har udholdenheden til at blive ved og ved at søge efter lindring og svar, år efter år. Som vælger at nøjes med lykkepiller og andre plastrer. Det har nu aldrig været min vej. Så hellere rejse til udlandet og få mystiske healinger i en tippi, end at vælge kemi og dens bivirkninger.

Hvor om alting er, har jeg fra mit fødenavn haft en vibration – 12/3 – der beskriver hele denne frustrerende tilstand, om at bygge op og så miste det hele igen. Om at blive offer for sig selv, sit helbred og selvfølelse. At føle daglig indre skyld og skam og derfor ville søge at forstå sammenhængen, når nu dét som burde virke og som ‘jeg har betalt dyrt for på dette kursus’, alligevel ikke virker for mig.

Den vibe er på ingen måde sjov at have i et numeroskop eller som navn (men kan opleves positiv i ens fødselstal). Dét den dog fører til, er en masse klogskab, som frustrerende nok, ikke fører til personlig visdom, fordi den tilegnede viden ikke lige gælder for den, der bærer 12/3. Den tilegnede viden kan dog hjælpe en masse andre, hvorfor personer med denne vibration ofte er coaches, mentorer, læger, lærer eller andre, der viderebringer viden (men ikke udlevet visdom).

Jeg har nu sluppet denne vibration, sammen med hele den frustrerende følelse af, aldrig at nå helt til bunds med problemet eller at lykkes med det jeg gerne vil opnå eller forstå. Og derfor følt mig nødsaget til at læse alverdens selvhelbredende bøger, tage evindelige kurser om ‘This is it, the only course you need’, ‘You’re your own healer’, ‘You’re the answer’… Ja tak. But how? This might work for you, but it ain’t working for me.

For mig var svaret, bl.a. at komme af med vibrationen 12/3 og i stedet få nogle vibrationer, der nærer mig dybt, uden jeg behøver læse mig til hvordan. Har du ikke 12/3, giver dette måske ikke mening for dig, men måske for en du kender, der sidder og streger under i en stak selvhjælpsbøger og som har køleskabet klistret til med ‘What will it take?’ post-its. Eller for en der elsker at kloge sig, ofte har svarene, men tilsyneladende ikke lever dem selv. Kender du typen?

 

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *