Blog

Overgangsalder – perimenopause & menopause

Overgangsalder – perimenopause & menopause

Mærker du overgangsalder, perimenopause eller menopause gener – så er der naturlig og effektiv hjælp at hente lige her. Jeg har testet rådene for dig og de virker!

Hvad mærker du, når du hører ordet overgangsalder? Hvis du er som de fleste, er det et ord med en negativ klang og ikke en tid du ser specielt frem til eller er glad for at gennemgå. Da vi som kvinder, alle skal igennem denne overgang på et eller andet tidspunkt, vil jeg gerne gøre mit for at ændre denne livsfase til en mere hellig og smuk overgang, både fysisk og åndeligt.

Overgangsalderen er et kæmpe indvielsesritual og din mulighed for at slippe dine ego-facader og træde ind i dit kraftigste lys.

Overgangsalderen

Er en proces, der for mange kvinder kan strække sig over en del år. Den starter med perimenopausen, hvor din cyklus og menstruationsblødninger gradvis ændres, til helt at ophøre (menopausen). Primært fordi din krop producerer mindre østrogen. Hvordan den proces er for dig, er afgørende for din livskvalitet.

Tegn på at du nærmer dig overgangsalderen kan være uregelmæssige, kortere eller kraftigere blødninger, hedeture, øget svedproduktion, søvn problemer, irritabilitet, svingende humør, hukommelsestab, migræne, øget hårtab, tør hud og forandringer i kroppens slimhinder, som fx. tørhed i skeden og tørre øjne.

Leverens tilstand er afgørende for din overgang

Det lyder ikke særlig tiltagende for de fleste. Men mange af ovennævnte symptomer, kan skyldes en overbebyrdet lever. Derfor kan du også gøre noget ved årsagen, så dine symptomer mindskes drastisk.

De færreste er opmærksomme på, at det er nødvendigt at få detoxet sin krop og organer regelmæssigt igennem livet. I al fald 1-2 gange om året som voksen. Ligesom din bil skal til service for at få skiftet oliefilter m.m., for at kunne køre optimalt. Lige så med din krop. Den skal jævnligt eftersynes og detoxes, for at sikre dig at alt fungerer optimalt, inklusiv dine hormoner.

Vågner du mellem kl. 01 og 03 om natten, er det yderligere tegn på, at din lever er belastet og trænger til udrensning og støtte.

Er du meget generet af overgangen og hedeture, og har du lidt af PMS, vil jeg som det første, anbefale dig en leverrens. At få nulstillet og renset din lever og organer ved hjælp af de reneste og mest powerfulde essentielle olier fra doTerra. Cleanse and Restore er et helt kit specifikt til formålet. Du kan læse mere om det her

Vil du starte enklere op, vil jeg anbefale dig at drikke 1-2 dråber Lemon olie igennem dagen. Held dråberne i en glas karaffel og fyld med filtreret vand. Lemon olien renser din lever og stimulerer din fordøjelse. Tag dernæst Zendocrine Softgels i 1-3 måneder. De er fyldt med essentielle olier, der effektivt og skånsomt renser dine udrensningsorganer, inkl. din lever og nyrer.

Hvad kan du selv gøre for at støtte dine hormoner & overgangsalder?

Allerede fra første menstruation kan du tage Lifelong Vitality (LLV). Dette cellefornyende og foryngende kosttilskud vil især støtte dig ifb. med ubalancer og gener omk. din cyklus, inden, under og efter graviditet, amning, og under perimenopausen, menopausen og de mange herlige år som kvinde derefter. LLV er simpelthen sprængfyldt med al den næring din krop, celler og hormoner hungrer efter, i en let genkendelig og optagelig form. Se hvorfor jeg er så begejstret for LLV og selv tager dem her

Dernæst må du eje en Clary Calm roller. Denne magiske olie blanding til kvinder, indeholder Clary Sage (Salvie), Lavendel, Bergamot, Roman Chamomile, Ylang Ylang, Cedarwood, Geranium, Fennikel Frø, Gullerodsfrø, Palmarosa Urt og Vitex essentielle olier. Clary Calm regulerer dine hormoner og menstruation, støtter dig igennem hele din cyklus, perimenopausen og menopausen. Smør den på under navlen og henover æggestokkene og evt. i lysken 1-2 gange om dagen. Den formindsker ydermere hedeture og øger fugten i dine vaginale slimhinder.

Vær OBS på, at Clary Calm også øger chancen for at blive gravid. Du kan sagtens fortsætte med at bruge den på dine puls punkter, når du er blevet gravid. I de første 24 timer efter fødslen, er den helt uundværlig for at støtte dig og din krop.

Og så kan du overveje Phytoestrogen Essential Complex, naturens svar på østrogen. Phytoøstrogener er med til at regulerer hormoner naturligt. Den slags der er i dette produkt, har vist sig at være beskyttende og støttende ift. sunde knogler, hjerte, brystvæv og andre kvindelige kropsdele og funktioner. Tag 1-2 om dagen ved perimenopause og 2 om dagen efter menopausen. Ideelt tages de sammen med Lifelong Vitality, Clary Calm og evt. sammen med Bone Nutrient Essential Complex. Fås samlet som Women’s Health Kit.

Lider du af søvnbesvær, kan du tage Serenity softgels inden du falder i søvn eller diffuse denne vidunderlige og beroligende Serenity olieblanding mens du sover. Smør den også under fødderne. Den både beroliger, nærer og dæmper angst.

Alle nævnte doTerra produkter til at højne din vitalitet og mindske gener ved overgangsalderen, fås via min shop her. Opret dig som Wholesale Customer (engroskunde) og du sparer 25%.

Den hellige overgang…

Overgangsalderen og tiden op til, er et overgangsritual fra at være fertil og fødedygtig, til at træde ind i den vise kvinde arketype. Det er en hellig overgang, hvor du inviteres til at fejre, slippe og evt. sørge over det som var, og træde ind i den vise del af dig, der har masser af resourcer og erfaringer at dele med verden. Har du modstand på dette, vil din overgang føles tungere. Heldigvis er der mange vidunderlige essentielle olier, der står klar til at hjælpe dig med deres høje vibration og naturlige visdom. Du kan finde mange flere skønne olier til din fysiske, psykiske og spirituelle overgang her

Jeg er der ikke selv endnu, men fik en lille smagsprøve, da jeg holdt op med at amme og mine hormoner og cyklus var all over the place. Mit humør ligeså og jeg fik de vildeste natte svedeture, brain fog og migræne. Gisp. No fun. Hvad gjorde jeg? Jeg gjorde fuldstændig som beskrevet ovenfor. 2 mdr. på detox kittet Cleanse & Restore, efterfulgt af resten. Clary Calm i kombination med Lifelong Vitality var helt klart en game changer for mig og nu kører det hele på fineste vis. De her olier virker! Er så taknemmelig.

P.S.

Disse olie, detox og kosttilskuds anbefalinger kan du også bruge hvis du lider af menstruationssmerter, PMS, uregelmæssig menstruation, udebleven graviditet eller anden ubalance omkring din cyklus.

Kommentarer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *