Blog

Kosttilskud til en sund graviditet

Kosttilskud til en sund graviditet

Jeg bliver ofte spurgt af gravide og kvinder der ønsker at blive gravide, hvilke kosttilskud der er gode at tage før, under og efter for at få en sund graviditet. Da jeg selv kun ønsker at tage det reneste, mest effektive, organisk bundne og enkleste der findes, er jeg altid opsøgende på hvad der virker og føles godt.

Mit største pejlemærke er at mærke efter i min krop. Føles kosttilskuddet godt og giver det de resultater jeg ønsker i form af mere energi, overskud, bedre søvn og glæde fx, så er det det jeg går efter. Når produktet står på min hylde mærker jeg også dagligt efter, om det er noget jeg skal tage, hvor meget og hvor lidt. Jeg er tilhænger af letoptagelige, ikke syntetiske tilskud, fx i form af kapsler, olier og ekstrakter.

Jeg tar ikke kosttilskud bare fordi og holder gerne pauser, for at min krop selv kan regulere sig og tage fra min mad det den har behov for. Jeg detoxer også regelmæssigt med urter og homeopati for at holde mine organer belivet og i tip top form. Der er en teroi om, at kroppen godt kan blive doven hvis den fx får alle sine næringsstoffer leveret i form af kosttilskud. Hvorfor skulle den så bruge kræfter på at udvinde c-vitamin af den appelsin du lige har spist, når der kommer en pille lige om lidt?

Jeg må konstatere at det ikke er fra Danmark, at jeg finder de mest optimerede eller seneste nye retningslinier eller gunstige kosttilskud.

Som med alt andet i livet, er det min tilgang, at vi selv må tage ansvar for det vi ønsker. Være opsøgende og nysgerrige og ikke overlade dette til den lokale læge eller sundhedsplejerske, med mindre de er eksperter inden for dette felt.

I skrivende stund læner jeg mig op ad Rikkeliva Holm, som jeg synes har fingeren på pulsen og en nærende og kærlig tilgang til kvinder, gravide og børn.

Du finder hendes anbefalinger for kosttilskud til en sund graviditet her

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *