Olieguide A-Z

En A-Z guide over doTerras æteriske olier og deres fysiske, emotionelle og spirituelle egenskaber.

De æteriske olier fås som single oils eller oil blends (blandingsolier) i 5 ml, 15 ml eller 10 ml touch udgave. Touch er en roller flaske, hvor olien er blandet op i flydende kokos olie (FCO). Super anvendelig til at medbringe i tasken og rulle direkte på huden.

Vil du have mit klarsyn og ekspertise på hvilke olier ville kunne hjælpe dig bedst, kan du booke en e-mail konsultation her

SINGLE OILS 

ARBORVITAE (Kæmpe-Thuja)

Olien for betingelsesløs hjælp. Olien støtter os, hvis vi kæmper alene eller tror på knokleri. Med dette mindset, ender vi ofte med at lukke al hjælp ude. Også energetisk hjælp. Med Arborvitae støttes vi i at slippe kontrol og får øjnene op for at glide mere med livets flow. En meget groundende olie. Vi bliver i stand til at slappe af og chille mere. Frygt og uro erstattes af en dyb tillid. Håndsrækninger, hjælp og støtte bliver vores nye normal.

BASIL (Basilikum)

Olien for fornyelse. Afhjælper udmattethed, lav energi og permanent overvældelse. Styrker hjertet og afslapper hjernen. Genial til nervøsitet, bekymring, fortvivlelse samt både fysisk, mental og sjælelig udmattelse. En olie der virkelig lindrer udbrændthed og støtter binyrerne, så kroppen bliver i stand at slappe rigtigt af og lade op igen. Transformerer negative vaner, så vi lander i håb og positivitet. Vitaliserer cellerne, så vi ikke rækker ud efter ubalancerede “opkvikkere”.

BERGAMOT

Olien for selvaccept og selvsikkerhed. Transformerer følelser af fortvivlelse, selvfordømmelse og manglende selvkærlighed. Bringer optimisme og håb. Forløser stagnerede følelser og begrænsende overbevisninger ved at sætte gang i vores energisystem. Inspirerer os til at dele vores inderste med verden. Vi bliver i stand til at elske os selv ubetinget.

BLACK PEPPER

En olie som får os i kontakt med de masker, vi anvender for at skjule vores essens. De fleste af os ender med at tilpasse os i kærlighedens navn, og der ligger et stort knokleri i at spille komedie på en daglig basis. Vi overtager andres fordømmelse af os og undertrykker vigtige aspekter og følelser. Problemet er, at energien skal et sted hen. Så den kommer ofte til udtryk i form af forskellige afhængigheder. Olien er derfor også ideel til vægttab, rygestop osv. Dulmeri erstattes af accept og selvkærlighed. Ideel til skyggearbejde.

BLACK SPRUCE

En groundende og stabiliserende olie. Genial til kriser, chok og traumer. Vi bliver i stand til at bevare energi, udholdenhed og vitalitet i orkanens øje. Kroppens rytme og behov æres, mens fødderne bevares solidt på jorden. Vi lever i samklang med naturens mange sæsoner og står sikkert i livets mange faser. Ideel til udmattelse og genopladning. Eminent til frygt, specielt fra underbevidstheden og tidligere generationer.

BLUE LOTUS (Fås kun sjældent)

Egypterne anvendte Blue Lotus til at nå meget høje niveauer af bevidsthed. Det er en olie, som støtter os i hellig forening. Det vil sige, vi bliver bevidste om alle tings sammenhæng og enhed. Olien vækker det tredje øje, som i årtusinder er blevet holdt nede med det formål at undgå vækkelse og klarsyn. En olie der beroliger og skaber nærende søvn. Ideel til meditation. Olien er også kendt som afrodisiaka. En meget kraftfuld olie.

BLUE TANSY

Olien for inspireret handling. Ideelt til typer som har modstand på at komme op af sofaen. Typer der udsætter og stagnerer. Dybest set handler stagnation om at gentage noget, som ikke fungerer. Vi kan ikke stagnere i et univers i konstant bevægelse. Et katalytisk skub. Vi bliver i stand til at følge vores indre stemme og begynder at gå efter det, vi længes efter. Passion i aktion. Vi støttes i ikke at falde tilbage i selvsabotage og inspireres til at handle på de store drømme, også selvom rejsen involverer udfordringer. Kan kommes på storetåen fordi den repræsenterer hjernen. Også effektiv i creme.

BUDDHA WOOD

En olie som forbinder os med den indre styrke, som bor i os alle. Beroligende, groundende og afslappende. Oplagt til meditation. Ideel til typer som kan have en tendens til at bære verdens problemer på sine skuldre. Lindrer muskelsmerter, reducerer stress og forbedrer søvn. Olien hjælper os med at tune ind i livets mange cyklusser og styrker derfor også vores intuition.
Beskytter imod insekter, dæmper grimme lugte og stimulerer immunforsvaret. Olien findes også i Calmer fra børnesættet. Oplagt i diffuseren og til mænd.

CANANGA (Fås kun sjældent)

En olie som skaber et glædesfyldt fokus. Olien har en beroligende energi, som får os i kontakt med barnets glæde og positive syn på livet. Negativitet erstattes af et blik for positive løsninger. Fremtiden føles nærende, fordi vi bliver i stand til at se opløftende muligheder. Vi kommer i kontakt med livets skønhed, hvilket er med til at løfte vores selvværd. Succesfulde mennesker kører ikke i loop omkring andre mennesker. De har fokus på ideer, muligheder og glædesfyldte øjeblikke. Cananga kommer fra Asien og er i familie med Ylang Ylang. På samme måde som Copaiba beroliger den nervesystemet og findes også i børnenes blanding Calmer.

CARDAMOM

En olie som hjælper os til at se objektivt på tingene. Især i perioder hvor vi er frustrerede eller vrede på andre. Vi lander i balance, tolerance og mental klarhed. Olien balancerer vores solar pleksus, så vi ikke retter vores vrede udad, men i stedet forstår at tage ansvar og stoppe de mange bebrejdelser. Vi bliver i stand til at rumme vreden i stedet for at se andre som forstyrrende elementer, der kun er sat i verden for at irritere og genere os.

CARAWAY

Olien for indvielse. Ideel hvis vi føler at tæppet er trukket væk under os og ikke aner, hvordan vi skal håndtere de mange udfordringer. God til alle nye og skræmmende situationer, hvor vi ikke har adgang til hurtige svar og løsninger. Caraway kan hjælpe os med at bryde store ting ned i mindre stykker, så vi nemmere kan tage dem ind. Ideel til bekymring, overtænkning og vævende typer. Olien healer traumer fra en ustabil barndom samt følelsen af at være overset.
Fysisk støtter Caraway en god fordøjelse og helt specifikt, irriteret tyktarm. Findes i Zengest blandingen. Kan bruges sparsomt i madlavning eller drik en dråbe i lunkent vand sammen med dit måltid. Brug ikke i kogende vand, da det ødelægger de terapeutiske egenskaber.

CASSIA

Olien bringer glæde & mod til hjerte & sjæl. Til dig, der ikke føler dig god nok. Giver større tolerance for glæde og nydelse. Booster selvaccept og selvsikkerhed. En opløftende olie for generte og tilbageholdende typer, som forsøger at gemme sig. Giver større selvsikkerhed og lyst til at blive set, fordi vi langsomt ser værdien af vores talenter og bidrag. Olien inspirerer os til at handle, også selvom vi måske ender med at fejle. Langsomt kommer vi i kontakt med vores genizone i stedet for at se den som værdiløs eller ligegyldig.
Cassia er en meget VARM olie, så brug med omhu og fortynd godt med ekstra bæreolie. God til kolde hænder og fødder. Støtter fordøjelsen, immunsystemet og blod cirkulation.

CEDARWOOD

Olien for fællesskab. Bringer mennesker sammen. Hjælper os til at knytte sociale bånd. Vi kan være så vant til at klare alt selv, at vi ikke naturligt trækker på andres styrker og støtte. Cedarwood lærer os at tage imod hjælp og giver os en følelse af at høre til i forståelsen af, at ingen kan få succes alene. En dråbe i ganen skulle desuden fjerne blokeringer i forhold til matematik, tal og de mere scienceprægede emner. 

CELERY SEED

Celery Seed er en meget afgiftende og rensende olie. Hvis vi fylder for meget fysisk, følelsesmæssigt og mentalt gift på cellerne, så har de svært ved at fungere optimalt. De mister evnen til naturlig afgiftning og blokeres. Olien viser os vejen til renere, sundere og mere nærende leveveje. Nervesystemet, urinveje og fordøjelsen løftes markant af denne olie. Celery olie forstærker kroppens naturlige forsvarsmekanismer og mavesækkens slimhinde. Stagnation og træghed erstattes af et bæredygtigt og vitalt flow.
Detox vejledning: Tag 2-3 dråber i en veggiekapsel sammen med fx 1 dråbe af hver: Cilantro, Lemongrass og Basil for at øge effekten. Det er essentielt at afgifte vores kroppe, fordi vores hverdag er fyldt med så mange giftstoffer, uanset hvor rent vi lever.

CILANTRO

En olie som støtter os i at slippe kontrol, negative mønstre og bekymring. Vi lander i en langt større følelse af frihed og bliver i stand til at efterlade alt, som ikke er i harmoni med vores essens. “Hvad ville den ægte del af mig gøre” bliver vores nye rettesnor. Genial til typer som forsøger at kontrollere alt og alle. Typer der konstant er på havevandring med politiskiltet fremme og derfor ofte ender udbrændte, skuffede og utilfredse.

CINNAMON

En olie som støtter det reproduktive system, det vil sige både organer og hormoner hos mænd og kvinder. Olien assisterer os også i at acceptere vores krop og inspirerer os til at være fysisk aktive. Frygten for afvisning transformeres, og seksuelle ubalancer heales. Er vi i relationer med jalousi eller kontrol, så vil vi lande i en mere nærende relation. Vi ender i ærlighed og sårbarhed, så nærværet styrkes. Facader, stolthed og forstillelse forsvinder.

CITRONELLA

En olie som holder uvedkommende gæster ude både fysisk og energetisk. Vi bliver mere bevidste om, hvad vi lukker ind og ikke mindst tillader. Klarede grænser installeres. Ideel til typer som kan have en tendens til at lade småirritationer og fordømmelse bygge op over tid. De små ting bliver store. Følelsen af at blive invaderet og besat, erstattes af evnen til at slippe og endda helt afværge og hæve sig over de mange små sammenstød og dramaer. Olien er beroligende og sænker appetitten. Ideel i diffuseren og i myggespray.

CLARY SAGE (Salvieblomst)

En olie som giver klarhed og styrker visionen. Vi støttes i at ændre vores opfattelse, så vi kommer i kontakt med vores sandhed. Balancerer pandechakraet, også kaldet det tredje øje. Transformerer mørke og illusioner, så vores selvbestaltede begrænsninger slipper. Olien er ideel under meningskriser, hvor vi jo netop skal lande i en ny identitet og navigere i dyb tomhed. Krop, sind og ånd klargøres til nye muligheder og oplevelser. Booster kreativitet og fantasi. Vi støttes i at åbne mere op for vores spirituelle side. Ideel til overgangsalder. Må ikke bruges under graviditet før tæt på selve fødslen. Findes også i ClaryCalm (der gerne må bruges under graviditet).

CLEMENTINE 

Olien for glædesfyldt tilstedeværelse. Som de andre citrusfrugter balancerer olien vores hara-chakra. Vi løftes og inspireres til spontanitet, kreativitet og glæde. Begrænsninger erstattes af vitalitet og resursetanker, som vi nemt kan handle på. Kontrol erstattes af tillid og nysgerrighed. Det lave gærde bliver tydeligt for os. Mangel erstattes af gavmildhed også over for os selv, så vi bliver langt bedre til at modtage.
FYSISK: støtter olien fordøjelse, forbrænding, vejrtrækning og immunforsvar.

CLOVE (Nellike)

Olien for sund grænsesætning. Vi støttes i at slippe offerrollen og begynder at stå op for os selv og de ting, vi tror på. Toner af selvbedrag og medafhængighed transformeres. Vi lander i dyb integritet og formår at tage 100 % ansvar. Vi forstår, at “Nej” er en komplet sætning, der skal accepteres og respekteres af alle. Clove transformerer smerte, traumer og alle former for krænkelser. Inklusive de krænkelser vi kan byde os selv.

COPAIBA

Copaiba handler om at løfte sløret for alt det ubevidste og gemte. Olien lyser i mørket og hjælper gammel bagage op og ud. Derfor fungerer Copaiba også smertelindrende. Følelsesmæssig smerte giver fysisk smerte. Vi må alle mærke på en eller anden måde. Copaiba transformerer skyld og skam, der også er gammel smerte. I bunden af al skam ligger uværdighed og manglende selvkærlighed, hvilket er den ultimative smerte. Med Copaiba støttes vi i at heale fortiden og lander i forståelsen af vores magiske storhed. Beroliger nervesystemet.

CORIANDER

Olien for integritet. Ideel til reddertyper som ignorerer deres egne behov til fordel for andre. Typer som går meget op i, hvad der er “rigtigt” og “korrekt”. Vi forstår, at sandheden har mange facetter og bliver opmærksomme på, at tilpasning ofte indebærer at forråde og forlade os selv. Olien inspirerer os til at finde vores unikke zone og leve kærligt derfra. Vi finder modet til at gå i en anden retning end de personer, som er omkring os.

CYPRESS

Olien for bevægelse og flow. Stagnation erstattes af flow, og vi lander i en langt større fleksibilitet. Vi bliver i stand til at slippe fortiden, og perfektionistiske tendenser lægger sig. Trangen til kontrol handler om frygt. Herfra vil vi forsøge at presse og forcere i stedet for at lade tingene udfolde sig naturligt. Vi lægger vores bekymringer til siden, så tingene kan udfolde sig mere naturligt. Vi går af scenen i dyb tillid. Herfra tillader vi sjælen og livet at lede, mens egoet kommer på bagsædet.
Ideel til når du er kontrollerende, frygtfuld, anspændt, utålmodig, forcerende eller perfektionistisk. Cypress støtter tillid, fleksibilitet og evnen til at tilpasse dig/ adapte og flyde med.
FYSISK anvendes 1 dr. Cypress til: åreknuder, fedtet hud & hår, væske ophobning, spændte muskler & for at øge blod cirkulation. Støtter vejrtrækning & motion.

DDR PRIME

Olien for transformation. Når vi giver slip på det, der ikke længere kan bruges, så skaber vi plads til det nye. Det er essensen af transformation. DDR Prime støtter kroppens ødelagte celler i enten udstødelse eller fornyelse via reparation. Kroppen støttes hermed i at returnere til en balanceret, autentisk og vital tilstand. Bagage og gift detoxes på et dybt plan. Negative familiemønstre transformeres i DNAet. Vi og kroppens celler lander i forståelsen af, at transformation er mulig, og det nye begynder at vise sig for os i takt med, at vi betræder for os innovative stier.

DILL

En olie som støtter indlæring. At lære nye ting, at være i stand til at tænke rationelt, samt evnen til at integrere spredte tanker til sammenhængende ideer. Olien vækker også vores nysgerrighed og mod på nytænkning. Ideel til typer som keder sig eller typer, som kan have en tendens til at afsky innovation. Dill lindrer overvældelse i perioder med mange ideer eller indtryk. Højre og venstre hjernehalvdel kommer i balance og arbejder sammen i større harmoni.

DOUGLAS FIR

Olien for generationers visdom. Vi støttes i at gå egne veje og bryde fri af generationers destruktive traditioner. Vi kommer i kontakt med vores behov og værdier, og vi bliver i stand til at handle på dem. Vi forstår, at hver generation byder på en ny begyndelse, som bringer noget nyt og positivt med sig. Styrker familiebånd og skaber nærende familiedynamikker. Olien viser os samtidig, at vi kan lære meget af generationerne før os. Fortiden bruges som inspiration til alt det, vi gerne vil fylde nuet med. Byrde, pligt og tunghed erstattes af brugbar og kærlig visdom.

EUCALYPTUS

En rensende olie som skaber en indre og ydre følelse af sundhed og velvære. Ideel hvis vi føler os syge, uoplagte eller matte. Vi lander i en dyb forståelse af, at vores behov og længsler på alle måder kan realiseres. Healing, vitalitet og helhed breder sig i alle celler. Trangen til at tjekke ud af livet, erstattes af dyb opmuntring og en følelse af frihed og ansvarlighed. Ideel i diffuseren eller fx på badeværelsesgulvet inden et brusebad.

FENNEL

En olie som støtter os i ansvarlighed. Ideel til typer som er maste af livets mange krav, og derfor ikke rigtig formår at handle på nærende måder. Vi flytter fokus fra, hvad folk mon tænker og begynder at handle i mere nærende og kærlige retninger. Frygt og skam erstattes af en opløftende kropskontakt. Vi bliver i stand til at afkode kroppens mange signaler. Sanserne vækkes, og trangen til at dulme og lukke af mindskes. Vi får appetit på livet igen.

FRANKINCENSE

Olien for sandhed. Vores individuelle sandhed. Langt de fleste er ikke bevidste om deres reelle behov. Giver nye perspektiver. Styrker os i at slippe løgne og alle former for lavere vibrationer. Fjerner skyklapper og bringer lys i mørket. Højner bevidsthed og skaber spirituel vækkelse og evolution. Kendt som ‘kongen over alle olier’. Styrker relationen til far og healer relationen til det maskuline.
Ideel til hud, celler og nervesystem. Angst og spændinger. Celleregenererende.

GERANIUM

Olien for ubetinget kærlighed & tillid. Hjerteåbneren. Støtter os i at hele ‘a broken heart’. Blødgør hjertet og åbner blidt for indestængte følelser, sorg og smerte. Geranium genetablerer troen på det gode i mennesker og livet generelt. Mistillid og ukærlige toner erstattes af følelsesmæssig ærlighed og et åbent hjerte. Denne moderlige olie giver ydermere omsorg til dit indre barn og støtter dig i at blive en god forældre for dig selv. Brug Geranium når du mærker tab, mistillid, vrede, opgivenhed, sorg eller føler dig forladt, tung om hjertet eller ukærlig.

GINGER (Ingefær)

Olien for styrke og power. Inviterer os til at deltage i livet og anvende vores frie valg på nærende måder. Transformerer dybe mønstre af offertoner. Vi støttes i at tage 100 % ansvar og droppe alle bebrejdelser. Ofre har ofte følelsen af at sidde fast, fordi de ikke forvalter deres skaberkraft på en nærende måde. Vi lander i integritet og forståelsen af vores bidrag til universet. Blinde vinkler og følelser af utilstrækkelighed erstattes af en sikker hånd, vi kan regne med.

GRAPEFRUIT (Grapefrugt)

En olie der handler om at ære kroppen. Lærer os at have respekt for kroppen, så vi bliver i stand til at sætte pris på den. Vi kommer i kontakt med de områder, hvor vi ikke tager os kærligt af os selv. Kroppen skal behandles som et højt elsket barn eller kæledyr. Grapefrugt viser os, hvordan vi kan mærke og ære vores reelle behov. Vi kommer i kontakt med det, vi i virkeligheden trænger til. Derfor mindsker olien også sukkertrang og dulmeri. Ideel til alle former for kropsskam eller manglende kropslig trivsel.

GREEN MANDARIN

Green mandarin er fra den grønne, umodne mandarin. En olie som handler om potentialer. Opløftende som de andre citrusfrugter med evnen til at bringe os i kontakt med barnets glæde og simple tilgang til livet. Olien støtter os i at se ud over vores begrænsninger, så vi ser muligheder og potentialer. Vi bliver optagede af at nyde livet og lander i følelsen af at være på vej. Hjertet åbnes, og modet til de store drømme genfindes.

HELICHRYSUM

En olie som transformerer alle former for smerte. Kaldes også for “flydende plaster”, fordi den hurtigt healer sår og skrammer. Vi lander i troen på, at livet vil os det godt, trods de mange traumer, vi har mødt undervejs. Bevidstheden hæves, og nyt håb installeres. Kampen med tilgivelse erstattes af en dyb taknemmelighed over de mange smertefulde oplevelser og erkendelser. Vi rejser os fra asken i troen på, at livet sker for os. Mod, vilje og beslutsomhed bliver vores nye kompas.

HINOKI (Solcypres – Fås kun sjældent) 

En olie som virker afslappende og beroligende. Giver en følelse af ro og orden som man typisk lander i, når man går i en Japansk have. Olien er fra det Japanske Hinoki træ og bruges i badet i Japan og til at bygge altre og templer med. Afhjælper stress og overstimulering. Støtter os i at transformere rod og disharmoni. Skaber energetisk flow, som forplanter sig til det fysiske plan. Vi bliver i stand til at handle balanceret. Livets turbulens påvirker os i mindre grad. Afhængighed af travlhed erstattes af en respekt for livets timing.Hinoki æterisk olie er beroligende for både huden og sindet, med en afslappende aroma.

JASMINE

Denne olie handler om seksuel renhed og balance. Kan også vække sovende passioner til live og øge libido. Healer og transformerer alle seksuelle ubalancer og traumer. Styrker selvaccept, selvrespekt, tillid og intimitet, så vi kan leve i åbne og nærværende relationer. Også i relationen til os selv. Stimulerer dannelsen af collagen når du bruger den på huden. Giver fugt og glans til håret efter hårvask.

JUNIPER BERRY

Mindsker frygten for mørket, både nattens mørke og mørket inde i os samt mørket på planeten. Vi forstår, at guldet skal findes i mørket, og at der er vigtige indsigter i alt det, vi frygter og dermed undgår. Vi støttes i at se vores frygt i øjnene og dykke ned i skyggerne. De mange rum vi har lukket, fordi vi blev bange og frøs i barndommen. Olien er dermed også ideel til mareridt og natteterror, som er kroppens forsøg på at transformere og heale det ubearbejdede.

KUMQUAT (Fås kun sjældent)

Handler om at kunne være autentisk. Til dig som dømmer hårdt eller holder ting inde. Passiv agression. En smilende facade og et hårdt indre. Kumquat lærer os at gå fra ydrestyring til indrestyring. Vi opnår indre alignment.

LAUREL LEAF (Laurbær)

Olien for sejr og vindermentalitet. Balancerer Solar Pleksus og booster selvsikkerhed. Vi kommer i kontakt med vores storhed og vores talenter, så vi samtidig bliver i stand til at se dem i andre. Vi styrkes i de maskuline kvaliteter på en balanceret måde og lander i en sikker klarhed. Mod, fokus og koncentration erstatter usikkerhed, tvivl og splittet energi. Vores dømmekraft boostes, så vi bliver i stand til at træffe nærende beslutninger.
FYSISK: God til at booste mental fokus. Powerfuld renser til uren hud og kan bruges til at booste rengøringsmidler. Tilføj et par dråber i bæreolie for en effektiv sportsmassage til ømme muskler.

LAVENDER (Lavendel)

Beroligende. Styrker kommunikationen, så vi bliver i stand til at kommunikere vores ægte tanker, følelser og behov. Derfor er lavendel også ideel til stress, der handler om at forlade os selv. Styrker følelsen af at være hørt, set og elsket. Lindrer spændinger. Ideel til søvn (20 % bliver dog meget snakkende). Genial til hud, brandsår, rifter, myggestik, solskader og kløe. Lindrer frygt og giver mod til at sige nej til negative valg.

LEMON (Citron)

Olien for fokus. Styrker koncentration og det mentale plan. Minder os om at tage en ting ad gangen i det rigtige tempo, så vi bliver i stand til at afslutte projekter. Giver klarhed og transformerer forvirring og tunghed. Lindrer udmattede hjerner og skaber mental fleksibilitet. Støtter indlæring og koncentration samt opløser følelsen af at være dum. Skaber glæde og energi. Ideel til detox, fordøjelse og øm hals. Super til rengøring og alt fedtet, også rester af klistermærker. Rens af grøntsager.

LEMONGRASS (Citrongræs)

Olien for renselse. Lemongrass har en kraftfuld evne til at rense tung og drænende energi. Vi får hjælp til at slippe det gamle, negative og begrænsende. Vi styrkes i at gå fremad uden tøven eller skelen til fortiden. Olien er også ideelt til at rense stagnerede dele af vores hjem, som samtidig spejler dele af os. Har vi en tendens til at samle og holde på ting, så støttes vi i at give slip. I takt med at vi slipper vores bagage, lander vi i et mere let, simpelt og klarsynet udtryk.
Lemongrass er ideel til blærebetændelse. Den bruges til at understøtte en sund fordøjelse og lette lejlighedsvis maveubehag. Toner og renser huden, fremmer sund cirkulation og hjælper med at støtte nervesystemets sundhed. Kan bruges som neglelakfjerner!

LEMON EUCALYPTUS

En beskyttende olie som skaber plads og nærende grænser. Vi mister kontakten til os selv og vores vej, når vi støjer for meget rundt i udefrakommende energier. Olien er en kraftfuld, energetisk renser både inde i os, samt i vores omgivelser. Ideel til renselse af boligen. Krop, sind og ånd styrkes, når energien løftes. Vi bliver i stand til at mærke egne behov og egne ønsker. I stedet for at tilpasse os de mange velmenende råd og krav udefra.

LEMON MYRTLE

Olien for klarhed. Styrker os i at mærke livet, så vi ikke kører på autopilot. Lindrer mental overvældelse og detoxer lave vibrationer samt negative gruppedynamikker. Meget rensende olie, der bringer os i en tilstand af frihed og evnen til at tænke klart igen. Super til et tåget sind. Vi lander i en dyb kontakt til de frekvenser, vi gerne vil vibrere fra og med. Vi bliver sværere at påvirke og står langt mere sikkert og klart i os selv.

LIME

Olien for livsglæde. Lime er opløftende og giver håb og lykkebobler. Vi inspireres til at sætte pris på livet. Kontakten mellem hoved og hjerte styrkes, og vi bliver i stand til at mærke og udtrykke vores følelser. Manglende livsmod erstattes af livsvilje. Hjertet renses for sorg og mismod, så der skabes plads til glæden, som er det højeste formål med livet. Udrensning og revitalisering for krop, sind og ånd. Ideel til intellektuelle typer der er udfordrede på det følelsesmæssige plan og måske dulmer med det mentale.

LITSEA

Olien for manifestation. Genial til typer som gerne vil styrke deres vilje og samtidig finde modet til at gå med de indre instrukser. Vi slipper ‘hvordan’ og finder tilliden til at håndtere en post ad gangen. Poster vi selvsikkert handler på, selvom vi ikke kan se hele vejen foran os. Vi mærker frygten, men handler alligevel i dyb kontakt til vores mål og længsler, også selvom de ligger uden for komfortzonen. En katalysator for vækst og uanede muligheder.

MAGNOLIA

Olien for samhørighed og medfølelse. Magnolia giver ro og transformerer alle former for bekymring og angst. Indeholder større mængde Linalool end fx lavendel. Styrker hormoner og libido. Kan også anvendes som parfume. Styrker hud og skaber en nærende søvn. Vi lander i medfølelse, kærlighed og harmoni, også i relationen til os selv. Vi bliver i stand til at connecte med The Divine Feminine og lander i forståelsen af, at vi alle hænger sammen. Transformerer de mange mure og beskyttelseslag, vi kan sætte op for os selv, så vi ender alene og uden for gruppen. Vi transformerer barndommens smerte og bliver i stand til at være kærlige forældre for os selv.

MALELEUCA (TeaTree)

Olien for energetiske grænser. Naturlig desinfektion. Ideel til medafhængighed og snyltende energier. Vi bliver hurtigt drænede, når vi ikke har naturlige grænser. Tea Tree styrker os i at slippe alle toner af martyr- og redderenergi, som i sidste ende gør os til ofre for os selv. Ideel til udslet, bumser, myggestik og små sår. Parasitter, svamp, mug og skimmel. Fjerner modstand og alt, som dræner os. Et must til behandlere.

MANUKA (Fås kun sjældent)

Giver en dyb følelse af, at der bliver taget hånd om os. Som et trygt og kærligt sikkerhedsnet vi altid kan regne med. Olien åbner vores hjerter, så vi mærker velsignelse og taknemmelighed. Med Manukas healende kræfter bliver vi i stand til at transcendere gammel og dyb smerte. Vi lander i en højere bevidsthed, som trækker himlen ned på jorden. Byrde erstattes af bidrag og berigelse. Cellerne lander i forståelsen af, at alt vitterligt er godt, og der er nok af det.

MARJORAM (Merian)

En olie der støtter os i at forme nærende relationer med mennesker, som vi har tillid til. Er vores tillid blevet svigtet, så vil vi ofte forme en mur omkring vores hjerte, og vi vil frygte at lukke andre helt ind. Kulde, afstand og tilbagetrækning erstattes af tillid og kærligt nærvær. Når vi føler os trygge og elskede, så vil vi være i stand til at dele os selv med andre på en langt mere autentisk måde. Vi kan kun danne nærende bånd til andre, hvis vi er i kontakt med os selv og kommer fra hjertet.

MELISSA (Citron Melisse)

Melissa vækker sjælen til lys, glæde og sandhed. Vi kommer i kontakt med vores essens og årsagen til, at vi har valgt at være på jorden denne gang. Olien støtter os i at slippe alle blokeringer på at udleve vores højeste potentiale. Vi bliver i stand til at høre vores indre stemme. Den dybe kontakt til sjælen bringer lys på jorden, som kan mærkes i alle celler, også af folk vi møder. Vi forstår vores individuelle lys, som kun vi kan tænde og dele. Resten sorteres fra.

MYRRH (Myrra)

En olie som healer relationen til mor, vores egen moderlighed samt Moder Jord. De fleste har længe haft et ubalanceret forhold til Jorden. Vi har mærket det, men har ikke rigtig været i stand til at handle. Myrrh genetablerer følelsen af en tilstedeværende og kærlig mor. Vi lander i tryghed og kærlighed og begynder at se på jorden med kærlige øjne. Der bliver igen plads til barnets nysgerrige kreativitet og troen på godhed. Vi kommer hjem.

NIAOULI

Niaouli kommer fra Australien og er nært beslægtet med Tea Tree. Bruges ofte i hudpleje, fordi olien giver ren og sund hud.
En olie som får os i kontakt med taknemmelighed, glæde og begejstring for de talenter og gaver, vi bringer til planeten. Vi har alle et livsformål og en mission, og når vi udlever dem, så skaber vi samtidig et nærende og meningsfyldt flow. Livet leves fra det lave gærde uden kamp og skrammer. Vi går fra håb og længsler til en sikker forståelse af, hvad vi beriger verden med. Olien tager os til næste niveau i realiseringen af vores helt store drømme.

NEROLI (Appelsinblomst)

En olie som styrker relationer og partnerskaber. Neroli samler og stabiliserer, derfor er den ideel til konflikter og skænderier. Vi bliver i stand til at forlade dramatrekanten i takt med, at vi vokser hver for sig og sammen. Bebrejdelser, straf, flugt og drama erstattes af harmoni og kærlig samskabelse. Vores relationer går fra fælles selvsabotage til nærende vækst og fælles glæde. Måske falder nogle relationer fra for at skabe plads til mere nydelsesfulde og nærende relationer. Vi lander i troskab, empati, tålmodighed og taknemmelighed. Styrker alle former for intimitet og nærvær.

OREGANO

Booster immunsystemet. Skærer alt negativt fra, også fx fodvorter. Fjerner alt, der forhindrer vækst og opløser begrænsninger. Ideel til stædige typer, som man ikke kan lære noget. Oregano viser os vejen til ydmyghed og given slip, også i jagten på det materielle. Kan bruges i madlavning. Oregano er en varm olie. Derfor kan den med fordel indtages i kapsler eller fortyndes med kokosolie og smøres langs rygsøjlen.

PALMAROSA

Olien siges at åbne hjertet og det tredje øje. Med sin feminine duft og maskuline power viser olien os, hvordan vi kan lede nænsomt og stærkt på en og samme tid. Vi lander i en dyb tryghed med højt humør, og alle toner af stress reduceres. Olien skulle også nedsætte feber og styrke fordøjelsen. Energiniveau og udholdenhed styrkes, og vi bliver i stand til at stå stærkt i vores følelser. Ideel i diffuser, massageolie og ansigtsserum. Stor effekt på eksem fortyndet med kokosolie. Palmarosa findes i ClaryCalm og Verage Toner.

PATCHOULI

Olien støtter os til en groundende og nærende kropskontakt. Ideel til typer der har en tendens til at ‘forlade kroppen’ eller tjekke ud via fysisk, mentalt eller spirituelt dulmeri. Vi bliver i stand til at ære kroppen og begynder at sætte pris på vores kropslighed. Fordømmelse, kropsskam, kropslig had og kritik erstattes af dyb taknemmelighed og kærlighed. Vi lander i fysisk styrke, balance og elegance. Kroppen bliver igen et instrument og en kanal for glæde, kærlighed og flow.
Patchouli er en krydderurt og ikke en blomsterolie, som mange tror.

PEPPERMINT (Pebermynte)

Opkvikkende olie som bringer glæde og lykkebobler. Vækker krop, sind og ånd. Hjælper os til at flyde med livet i et nærende flow i stedet for at holde fast og forsøge at kontrollere. God til hovedpine og spændinger. Nedsætter feber og hedeture. Lindrer køresyge og kvalme. Vækker alle sanser. Perfekt “genstarter” om eftermiddagen. Genial til hikke. Lækker i kaffe, kakao og hjemmelavet chokolade.

PETITGRAIN

Olien der hjælper med at bryde mønstre & dårlige vaner. Petitgrain healer og styrker vores herkomst, bagage og slægt. Vi støttes i at sætte pris på den historie og visdom, der ligger i vores familie, og vi lander i taknemmelighed over alt det, andre har banet vejen for, så vi kunne lande i et mere nærende setup. Olien healer komplicerede familiemønstre og minder os om, at alle gør, det bedste de kan med de midler, de har. Vi inspireres til at justere og skabe vores egne traditioner, måder og veje. Fra karma til dharma. Beroligende og opløftende.

PINK PEPPER

Olien viser os alle de steder, vi sammenligner os med andre. Enten i konklusionen om at vi er bedre eller mindre end. Olien transformerer alle former for fordømmelse og overlegenhed. Vi ender som regel i fordømmelse, når der er aspekter af os selv, som vi har det anstrengt med eller ikke kan rumme. Ensomme og sorgfulde i vores endeløse projektioner der umuliggør nærvær. Usikkerhed erstattes af selvkærlighed. Ideel til skyggearbejde.

RAVINTSARA (Laurbær – Fås kun sjældent)

Ravintsara er en kamferlignende olie, som kommer fra Madagascar. Den styrker lungerne og vores åndedrætssystem. Ifølge kinesisk medicin er lungerne det sted, vi opbevarer sorg. Derfor kan olien også give håb og transformere dyb sorg. Ranvitsara indgår i blandingen Air. Følelser dannes i hjernens limbiske system, og essentielle olier har netop evnen til at transformere ubalancer i det limbiske system. Hjernen stopper sit loop, så gamle traumer kan slippes. Olien er i mellemøsten længe blevet anvendt til hud og hår problemer, både ved acne, eksem, psoriasis, rosacea, svampe infektioner m.m. Olien har en stærk desinficerende og rensende virkning.

RED MANDARIN (Fås kun sjældent)

Et must til alle forældre. Og i virkeligheden er vi jo alle forældre for os selv. Giver os barnets perspektiv. Ideel til overvældelse, udmattethed, stress og tungsind. Hjælper os til at fokusere på livets sødme og glæden ved det simple.

ROMAN CHAMOMILE 

Olien for livsformål. Roman Chamomile støtter os i at finde hen til vores unikke zone og bidrag til verden. Vi lander i en dyb ro, fordi vi og livet begynder at give dyb mening. Støj, fyld og rod skrælles langsomt af, og vi kommer i kontakt med alt det, som vi i virkeligheden brænder for. Inkompetence erstattes af simple, geniale toner af os. Vores unikke brik til verden. Egoet kommer i baggrunden, mens sjælen leder powerfuldt.

ROSE

Olien for Guddommelig kærlighed. Rose besidder den højeste vibration af alle planter. Åbner og blødgører hjertet. Viser os vejen tilbage til helhed og renhed, så vi kan leve i samklang med hjerte og sjæl. Transformerer alle former for hjertesmerte. Kan med fordel rulles direkte over hjertet. Der bruges 10.000 rosenhoveder til at skabe 5 ml ren olie, så det er den mest kostba¬re olie, doTerra fører lige nu. Styrker evnen til at modtage.

ROSEMARY (Rosmarin)

Olien for visdom og forandring. Vi bliver bevidste om, at sindet ikke er det eneste sted, vi kan søge vejledning hos. Når vi stiller nye og dybere spørgsmål, så vil de svar, vi modtager, lande langt dybere erkendelser, som vi så kan handle på. Udvider sindet og vores holdninger om, hvad der er muligt hvornår. Nærende i perioder med vækst og forandringer, der kan være udfordrende at gå med. Vi kommer i kontakt med en større power uden for os, som grounder selvsikkerhed og klarhed.

SANDALWOOD

Olien styrker vores kontakt til sjælen og det guddommelige i universet. Beroliger hjerte og sind. Vi bliver bevidste om vores reelle behov og prioriteter. Bevidstheden hæves, fordi egoet sættes i baggrunden. Vi bliver i stand til at se ud over vores begrænsende overbevisninger. Ydmyghed og sjæl lander, så vi slipper den evige jagt efter materialisme og behovet for konstant accept. Ekspanderer det tredje øje, så vi ser klart.
Der findes to typer af Sandalwood i shoppen. Hawaiian skulle støtte de øvre chakraer, mens Indian mere giver grounding og støtter de lavere chakraer.

SIBERIAN FIR

Olien for generationers healing. Ideel i meningskriser hvor vi kan være bange, kede af det eller meningsforladte. Vi bliver i stand til at gå med livets flow i stedet for at insistere på det gamle. Vi kommer i kontakt med vores arv og begynder at sortere i det, der på sigt vil ende som vores eftermæle. Sorg og tung bagage erstattes af brugbar visdom for vores efterkommere. Fortiden bliver meningsfuld og brugbar. Nuet og fremtiden nærende.

SPEARMINT

Giver os klarhed over, hvad vi har på hjerte og støtter os i at kommunikere det klart. Uklar tale er en raffineret måde, vi kan gemme os på. Spearmint er ideel, hvis vi er udfordrede af at tale foran større forsamlinger. Vi bliver altså i stand til at stå selvsikkert i spotlightet.

SPIKENARD (Nardus)

Olien for taknemmelighed. Vi bliver i stand til at sætte pris på vores liv og alt, det indeholder. Bebrejdelser og bitterhed erstattes af forståelse og accept af tingenes tilstand. Vi ser den dybere mening med tingenes tilstand, og derfra bliver vi i stand til at justere. Når vi indser, at alt er feedback, så bliver vi taknemmelige for alle signaler. Vi forstår, hvordan der skal navigeres. Følelsen af at være uheldig afløses af dyb taknemmelighed, klarhed og ro.

STAR ANISE (Fås kun sjældent)

Olien for sjælfuld feminitet. Vi guides mod helhed og hjertets hvisken. Opløftende, balancerende, varm og beroligende. Genial hvis vi har tendens til at trække os tilbage og holde igen. Her styrkes vi først indefra for så at brænde stærkt igennem. Vi lander i selvsikkerhed, power og en dyb følelse af at være værdifulde. Den indre ild vækkes og bidrager til ekspansion og nye veje. Flydende og fast på en og samme tid danser vi gennem livet.

SUMMER SAVORY

En olie som styrker den utæmmede ild, som bor inde i os alle. Vi løftes ud af udmattelse og svaghed over i vildskab og begejstring. Tanker om, hvad andre mon vil tænke, erstattes af klarhed på vores egne behov og ønsker. Vi guides op ad sofaen og ud i livet. Vi får smag for at leve livet selv i stedet for blindt at følge andre, der udlever deres passion. Bidrag og berigelse erstatter forstummende og fordummende forbrug. Der bliver sat fut i os.
Summer Savory er en varm olie med toner af: Merian, mint og timian. Antioxidant som styrker cellerne. Kan indtages i en veggiekapsel i ti dage, hvorefter man så holder minimum ti dages pause. Styrker immunforsvar og fordøjelse. Bekæmper svamp og lignende. Kan også bruges i meget små doser i madlavning.

TANGERINE

Bringer glæde og kreativitet. Denne olie er ideel til martyren, som kan være tynget af byrde og pligter. Typen der knokler konstant, fordi tingene er blevet for alvorlige og “vigtige”. En olie til den ubalancerede voksen, der har taget overansvar, som minder os om barnets spontanitet, glæde og leg.

THYME (Timian)

Timian er en af de mest effektive olier til at transformere ubalancerede følelser. Olien har evnen til at heale tung negativitet og uforløste mønstre. Især had og vrede som får hjertet til at lukke sig. I takt med at følelserne slipper, og hjertet åbnes, så lander vi igen i tolerance og tålmodighed. I tilgivelsen kan vi slippe de følelsesmæssige lænker. At holde fast på vrede og had svarer til at drikke gift og så tro, at den vil ramme dem, vi hader.
Timian er også effektiv imod snorken. Her kommes den på storetåen, der repræsenterer hjernen. Ifølge Louise Hay så handler snorken om, at vi nægter at slippe gamle mønstre.

TURMERIC (Gurkemeje)

Gurkemeje er en olie, som virker genopbyggende på krop, sind og ånd. Vi får de tabte dele af os selv tilbage. Genial til typer der er bange for døden og dermed livet. Typer som har mistet troen på deres egne færdigheder. Olien løfter i perioder med stor forandring, og vi lander i troen på det gode i mennesker og livet generelt. Løfter os væk fra ugerninger, uretfærdighed, fordømmelse, undertrykkelse og partiskhed, så vi lander i styrke, tro og mod.
Fysisk er gurkemeje ideel til inflammation, der ifølge Louise Hay handler om frygt samt tendensen til at se rødt og brænde op indefra. At sætte ild til sig selv via indestængte og ubearbejdede følelser.

VETIVER (Jernurt)

Olien for centrering og opstigning. En meget groundende olie. Vi kan sprede vores energi så meget, at vi ender splittede i relation til vores prioriteter. Vetiver er perfekt til selvudvikling. Den støtter os i komme i kontakt med vores tanker og følelser, så vi kan nå ind til roden af vores følelsesmæssige udfordringer. Transformerer trangen til at undgå smerte. Lindringen kommer, fordi vi forløser i stedet for at dulme. Vi kommer i kontakt med de dybere bevidsthedslag og lander i lys og helhed. Brug ved søvnproblemer – diffuse i soveværelset eller smør under fødderne inden sengetid. Forbedrer ængstelse, nervøsitet og ADHD.

WILD ORANGE

Olien for Abundance. Den støtter os i forståelsen af, at der er nok. Transformerer følelsen af mangel og knokleri. Vi inspireres til at få gang i harachakraet, der handler om: Sjov, glæde, leg, spontanitet og positivitet. Olien lærer os at give og modtage uden regnskab. Vi forstår, at vi ikke behøver at hamstre, hvilket er essensen af mangelvibe. Resursetanker lander og inspirerer til løsninger, som vi nemt kan handle på.

WINTERGREEN

En olie som handler om overgivelse. Ikke som i at give op. Men at slippe. Ideel til stædige typer man ikke kan lære noget. Typen hvis ego kan og vil alt selv med det resultat, at man ofte ender som en udbrændt og ensom martyr. Vi bliver i stand til at slippe alt negativt og smertefuldt. Samtidig lander vi i forståelsen af, at ikke alt er vores job. Vi skal ikke bære alt det, andre ikke vil tage ansvar for. Ensomhed og stille kamp erstattes af kærlig styrke.
Bemærk at Wintergreen har beskyttelseslåg, hvilket betyder at den ikke må indtages. Olien indgår også i Deep Blue, som derfor også har beskyttelseslåg. Oplagt i diffuseren.

YLANG YLANG

En olie som smelter murene omkring dit hjerte, åbner hjertecentret og støtter dit indre barn. Øger kærlighed, medfølelse, tillid, empati og intimitet. De fleste lytter mere til hjerne og ego end hjerte og sjæl. Intuitionen er det sprog, som hjerte og sjæl anvender. Ylang Ylang støtter os i at gå let og legende til livet, præcis som de fleste børn gør. Vi bliver i stand til at slippe følelsesmæssige traumer og kan begynde rejsen mod healing og helhed. Når vi gør plads til alle følelser, så kan de boble op og ud. På den lange bane skaber det plads til glæde, begejstring og lykke, så vores liv emmer mere af de toner. Brug olien, når du kæmper med at forbinde dig, være synlig eller sårbar. God til ængstelighed, depression og stress.

 

OIL BLENDS

ADAPTIV

En blanding som hjælper os med at gå fra stress til chill på kort tid. Frygt, bekymring og trangen til at kontrollere erstattes af en dyb ro. Vi lander i forståelsen af, hvad vi skal tage ansvar for, og hvad der ikke er vores opgave. Tillid, tryghed og frihed gennemsyrer hurtigt cellerne. Vi bliver i stand til hurtigt at tilpasse os massive forandringer og mærker et indre ‘pyt’. Fra roen begynder vi at få bevidsthed på de følelser, som skaber vores stress.
Fås som olie, roller og i kapsler.
Indeholder: Wild Orange, Lavender, Copaiba, Spearmint, Magnolia, Rosemary, Neroli & Sweetgum

AIR (BREATHE)

Støtter os i at slippe sorg og smerte. Støtter lunger og vejrtrækning. Lungerne opbevarer vores sorg og er samtidig stedet, vi mærker begejstring. Med megen sorg er der ikke plads til begejstring. Støtter evnen til at tage livet ind og slippe det brugte. Fjerner dårlig og stagneret lugt. Lindrer snorken. Åbner op. En meget transformerende og healende blanding som assisterer os i at slippe dybe indkapslinger.
Indeholder: Litsea, Tangerine, Grapefruit, Frankincense, Cardamom

AMAVI

En blanding som balancerer og grounder den maskuline energi. Essentiel for både mænd og kvinder. Bringer styrke i orkanens øje. Vi forstår at være kraftfulde uden at blive dominerende eller egoistiske. Vi bliver i stand til at handle smartere uden at forcere eller knokle. Transformerer alle mønstre hvor mænd eller det maskuline opleves som udfordrende. Fra den balancerede maskuline energi bliver vi i stand til at handle præcis der, hvor der skal handles uden udmattelse og med skudsikre resultater.
Indeholder: Balsam Fir, Black Pepper, Hinoki, Patchouli og Buddha Wood

*ALIGN

En blanding designet til centrering og alignment. Fungerer som en stemmegaffel. Transformerer tunghed og bringer os i kontakt med sjælen. Vi kommer i kontakt med vores negative valg og åbner op til at se nye og andre muligheder og valg. Hjertets hvisken kommer i front, og vi lander i dyb integritet med essensen.
Indeholder: Bergamot, Coriander, Marjoram, Peppermint, Jasmine absolute, Rose

*ANCHOR

En blanding designet til at grounde så vi lander solidt i os selv. Fungerer som et anker. Inspirerer os til at tage det første skridt og giver os mod til handling. En rolig, nærværende og støttende hånd i ryggen til de øjeblikke, hvor vi kan føle os lidt utrygge eller ustabile. Frygt erstattes af klarhed og ro.
Indeholder: Lavender, Cedarwood, Sandalwood, Cinnamon, Frankincense, Black Pepper, Patchouli

*ARISE

En blanding designet til at løfte humøret og hæve bevidstheden. Vækker intuition og indsigt. Vi løftes til nye højder forenet i krop, sind og ånd. Kontakten til vores højeste potentiale forstærkes, og vi mindes om den guddommelighed, vi alle besidder. Byrde og pligt erstattes af glæde og entusiasme, hvilket er vores sande livsformål. Arise indeholder blandt andet Melissa, som oplyser og vækker.
Indeholder: Grapefruit, Lemon, Osmanthus, Melissa, Siberian Fir

* Alle 3 findes samlet i yogakittet.

AROMA TOUCH

Olien for afslapning. Beroliger ængstelse, afslapper spændte muskler, lindrer irriteret væv og oprørte følelser, uden at du bliver søvnig. Massage på flaske. Erstatter stivhed med fleksibilitet i både krop, sind og ånd. Når stivheden forlader vores system, giver vi hjertet plads til at åbne sig igen. Skaber cirkulation og flow i både krop og livet generelt. Vi slapper af, åbner os og flyder i harmoni med universet. Ideel til urolige ben og ømme muskler.
Indeholder: Cypress, Peppermint, Marjoram, Basil, Grapefruit, Lavender

BALANCE

En groundende blanding med mange trænoter. Træer lever i nuet, så den bevidsthed kan vi låne. Træer er stabile og har ikke travlt. Genial til overstimulering, overgearede børn og voksne. Styrker kontakten til underkroppen, vores rødder og Moder Jord. Balancerende modpol til typer, der er meget i hovedet og de højere luftlag. Typer der kommunikerer meget og har en tendens til at tale, mere end de handler, så de ofte lander i luftkasteller og dulmen med visioner. Balance støtter fysisk grounding. Resultaterne lander og visioner udleves fra en indre styrke.
Indeholder: Spruce, Ho Wood, Frankincense, Blue Tansy, Blue Chamomile, Osmanthus, Fractionated Coconut Oil.

BEAUTIFUL

En blanding skabt til at løfte humøret. Skaber selvsikkerhed, selvaccept, selvrespekt og selvkærlighed. Åbner hjertet og lindrer hårdhed. Vi hjælpes til indrestyring i stedet for at skele til omverdenens mange krav og vurderinger. Giver fokus på vores individuelle værdi, så vi stråler stærkt indefra og føler os smukke. Bodymist er lækker på kroppen efter bad og også lækker i håret. Ideel til teenagepiger, der kæmper med et lavt selvværd og føler sig “grimme”.
Indeholder: Lime, Osmanthus, Bergamot, Frankincense

CHEER

En opløftende blanding som transformerer tungsind og blå toner. Cheer giver håb. Alt nyt begynder med håb, fordi håb baner vejen for nye muligheder. Vi kan ende i en forventning om permanent lidelse og ren overlevelse, og dermed en ond cirkel hvor den ene ulykke afløser den anden. Overordnet set har vi alle glæde som livsformål, så vi er på en sikker afvej, hvis glæde ikke er en central del af vores hverdag.
Indeholder: Wild Orange, Clove, Star Anise, Lemon Myrtle, Nutmeg, Vanilla, Ginger, Cinnamon, Zdravetz

CITRUS BLISS

Olien for kreativitet. Selvom du måske ikke føler dig kreativ, så er vi alle skabende individer og vi er skabt i en kreativ proces. Citrus Bliss sætter gang i tingene med motivation og drive. Vi får gnisten tilbage, hvis vi har mistet kontakten til magi og skaberkraft. Abundance og spontanitet erstatter mismod, begrænsninger og usikkerhed. Det kræver mod at dele os selv med verden. Her stiller vi os frem til vurdering, bedømmelse og fordømmelse.
Indeholder: Wild Orange, Lemon, Grapefruit, Mandarin, Bergamot, Tangerine, Clementine & Vanilje.

CITRUS BLOOM

Opløftende og beroligende på samme tid. Citrus Bloom er ideel i perioder med stor forandring. Vi støttes i at gå imod nye begyndelser, selvom vores næste fase ikke har udfoldet sig helt endnu. Blandingen transformerer stagnerende energier, som er med til at holde os fast. Vi får blik for de mange nye muligheder, som ligger for næsen af os, og vi forstår at nyde processen. Duften er lækker, smuk og blid.
Indeholder: Wild Orange, Grapefruit, Lavender, Roman Chamomile & Magnolia.

CLARY CALM

En olie som åbner op for sårbarhed og åbenhed. Vi bliver blidere og mere modtagelige. Olien støtter følelsesmæssig nærhed og er derfor med til at skabe varme i relationer, også i relationen til os selv. Det moderlige instinkt vækkes, og vi bliver mere empatiske. Blandingen styrker de reproduktive organer samt vores hormoner. Derfor er den ideel ved PMS, uregelmæssig menstruation, ønsket om at blive gravid og i overgangsalderen. Blandingen lindrer både fysisk og følelsesmæssigt ubehag under menstruation.
Indeholder: Clary Sage, Lavender, Bergamot, Roman Chamomile, Ylang Ylang, Cedarwood Wood, Geranium, Fennel, Carrot Seed, Palmarosa & Vitex essentielle olier.

CONSOLE

En “samlende” blanding der bringer lindring og trøst ved sorg, tab og smerte. Oplagt til begravelser og store slip i livet, men magisk til enhver form for sorg, også udefinerbar sorg. Console giver lindring, ro og stilhed, fordi vi bliver i stand til at mærke smerten og cirkulere den op og ud. Vi bliver samtidig i stand til at “turde” stilheden og tomheden, hvilket er essentielt i healende processer.
Indeholder: Frankincense, Patchouli, Ylang Ylang, Labdanum, Amyris, Sandalwood, Rose, Osmanthus

DEEP BLUE

En blanding som lindrer fysisk smerte. Vi har smerte, fordi vi presser os selv, og vi bliver pressede af smerte. Hjælper os til at mærke de smertefulde følelser, vi forsøger at holde inde. Smerten slipper i takt med, at følelserne transformeres. Smerte indeholder altid en historie og vejviser, og Deep Blue fungerer som en kærlig rejseleder. Perfekt til “nybegyndere” inden for bevidsthed og kropsarbejde.
Indeholder: Wintergreen, Camphor, Peppermint, Ylang Ylang, Helichrysum, Blue Tansy, Blue Chamomile, Osmanthus

ELEVATION

En blanding designet til at skabe glæde. Fortvivlelse, tunghed og manglende håb erstattes af optimistiske toner, som løfter krop, sind og ånd. Vi bliver i stand til at slippe de lavere vibrationer, og kommer i kontakt med hjertets vej. Herfra bliver det langt nemmere at transformere negative vaner og styre uden om negative valg. Bevidstheden hæves, og resursetanker lander. Vi finder tilbage til den legende del af os fyldt med glæde og (livs)mod.
Indeholder: Lavandin, Tangerine, Lavender, Amyris, Clary Sage, Hawaiian Sandalwood, Ylang Ylang, Ho Wood, Osmanthus, Lemon Myrtle, Melissa

FORGIVE

En blanding der lindrer vrede, bitterhed, fordømmelse og kynisme. Vi bliver i stand til at mærke vores reelle behov og ære vores grænser. Forgive hjælper os til barmhjertighed og rummelighed, også i relationen til os selv. Vi lander i tilgivelse, forståelse, tolerance og empati. Selvom vrede er en grundfølelse, så handler vrede altid om modstand og noget, vi har overhørt. Med Forgive bliver vi i stand til at mærke vreden og justere efter den.
Indeholder: Spruce, Bergamot, Juniper, Myrrh, Arborvitae, Nootka Tree, Thyme, Citronella

HD CLEAR

En olie som støtter passivt aggressive typer, der holder deres vrede, skyld og selvfordømmelse inde. Når vi holder noget inde, så vil det eksistere ubevidst i vores livsoplevelse. Vi kan mærke ubalancerne, men vi er ikke i kontakt med hvorfor eller hvordan. Vi vil eksplodere eller implodere over ting uden at forstå den reelle årsag, ofte i form af at bebrejde omgivelser og eller begivenheder. Olien får os i kontakt med vores værd via selvaccept og selvkærlighed.
FYSISK er olien skabt til at heale acne og urenheder. Desinficerer og nærer huden uden at udtørre, mens den healer årsagerne bag urenhederne. Indeholder sort kommen, som er ideel til uren hud. Ifølge Louise Hay er bumser små udbrud af indkapslet vrede, og acne handler om selvhad og manglende selvaccept. Teenagere vil næres dybt af denne olie, hvis de har en tendens til at indkapsle deres følelser. HD Clear Serien indeholder desuden en effektiv ansigtsvask, samt en nærende creme.
Indeholder: Black Cumin Seed Oil, Ho Wood, Melaleuca, Litsea, Eucalyptus, Geranium

HOLIDAY PEACE

En blanding der støtter puppetilstanden og en indre summen. Vi lander i forståelsen af vinterens mange gaver. Det er en periode, som giver anledning til introspektion og mærken. Vi kommer i alignment med indre og ydre sæsoner. Vinteren er en periode, hvor vi kan gøre status, nyde årets høst og summe på, hvad vi vil bruge foråret på. Er høsten udeblevet, så får vi mulighed for at justere. Blandingen healer også generationerne før og efter os. Vi bliver i stand til at løse ting, som ikke har kunne løses før os. Vi slipper og genopbygger. Blandingen er powerfuld men på en fredfyldt måde.
Indeholder: Forskellige fyrsorter, Grapefrugt, Frankincense og Vetiver.

HOLIDAY JOY

En rigtig juleblanding der handler om samling. Glæde, fejring og begejstring kommer i højsædet. Tidligere juleminder definerer, hvordan vi modtager denne blanding. Blandingen sætter lys på alt det, der skal transformeres og heales. Vi inspireres til ro, julefred, nærvær og samling. Vi støttes til at sætte nærende grænser, så vi bliver i stand til at ære vores behov i julens mange aktiviteter. Genial til hypersensitivitet, overansvar, pleaserrollen og antennebarnet.
Indeholder: Fyr, Wild Orange, Nellike, Kanel, Muskatnød, Vanilje.

HOPE

En blanding designet til at lyse i mørket. Vi går fra dyb fortvivlelse til håb og begynder langsomt at se lyset for enden af tunnellen. Hope transformerer også alle følelser af at være uelsket, uværdig, forladt, ensom og skamfuld. Traumer og smerte slippes, og vi indser, at vi er meget mere end vores historie. Vi er rent lys. Alle mørke toner er tillærte, og de kan til enhver tid slippes. Hjerter kan heales, sind transformeres, krop og liv genopbygges.
Indeholder: Bergamot, Ylang Ylang, Frankincense, Vanilla.
*Hope sælges til en PV på 0, fordi al overskud går til doTerras fond ‘Healing Hands’

IN TUNE

En blanding som får os i kontakt med nuet. Sindet bliver stille, og vi groundes i et intenst nærvær, hvor vi får kapacitet til at håndtere en instruks ad gangen. Genial til typer som fortaber sig i tankespind og derfor ikke får handlet på det logiske næste skridt. Vi kommer i kontakt med de fysiske aspekter af os. Kroppen og vores omgivelser. Accept af vores ståsted lander, så vi ansvarligt kan skabe derfra. God til udsættelse og stagnation. InTune er ideel at bruge før meditation og fx som underviser, mentor eller coach.
Indeholder: Amyris Bark, Patchouli, Frankincense, Lime, Ylang Ylang, Hawaiian Sandalwood, Roman Chamomile.

ISLAND MINT

Opløftende og opkvikkende blanding, der skaber fokus og klarhed.
Indeholder: Lime, Citron, Pebermynte, Gran.

MOTIVATE

En blanding der giver opbakning, motivation og inspireret handling. Giver vilje og evne til at gå med de intuitive indskydelser. Støtter evnen til at stå stærkt i forhindringer, begrænsninger og udfordringer. Ideel når vi udsætter og hænger fast i tilløbet, der altid er det værste. Oplagt til tungere opgaver, vi ikke er klar til at slippe. Motivate hjælper os i gang, og derfra genetableres flowet, og tungheden slippes.
Indeholder: Peppermint, Clementine, Coriander, Basil, Yuzu, Melissa, Rosemary, Vanilla

ON GUARD

En blanding som giver beskyttelse både i relation til grænseoverskridende personligheder men også bakterier, svamp, parasitter og virus. Styrker immunforsvaret. Giver os styrken til at stå stærkt i os selv og sige ja og nej til det for os rigtige. Genial til alle former for medafhængighed. Vi styrkes i at styre uden om negative valg og undgår derfor, at kroppen skal håndtere de ødelæggende og drænende konsekvenser af det.
Indeholder: Wild Orange, Nellike, Kanel, Eukalyptus, Rosmarin.

PASSION

En opløftende blanding som lærer os at LEVE livet. Passion får os i kontakt med livets frikvarter, som er hele pointen med at være her. Giver også mod og lyst til at bevæge os uden for komfortzonen, hvor al ny læring og vækst befinder sig. Booster kreativitet, spontanitet og fantasi, mens trangen til pligt og kedelige rutiner dæmpes. Pligt og alvor erstattes af gejst, sjov og dyb begejstring. Nydelsen kommer i centrum.
Indeholder: Cardamom, Cinnamon, Ginger, Clove, Sandalwood, Jasmine Flower, Vanilla, Damiana

PAST TENSE

Bruges primært til at lindre hovedpine, men også den stress og de følelsesmæssige spændinger, som er grund til hovedpinen. Kan også lindre nervøsitet, udbrændthed, overvældelse og frygt, som skaber spændinger og smerte i kroppen. Bidrager til følelser af værdsættelse, taknemmelighed og lettelse. Ved kraftig hovedpine, suppler med nogle dråber af Frankincense og Copaiba direkte i munden.
Indeholder: Wintergreen, Lavender, Peppermint, Frankincense, Cilantro, Marjoram, Roman Chamomile, Basil, Rosemary

PEACE

En blanding som giver dyb, indre og ydre ro, hvilket er en stor mangelvare for de fleste. Mange lever i en permanent tilstand af konstant stress og pres både indefra og udefra. Peace inspirerer os til at slippe al kontrol og de mange invitationer til støj, kamp og drama. Vi lander i stilhed og tomhed og en dyb forståelse af, at verdensfred begynder med os hver især. Peace skaber kontakt, tryghed og dyb, stille ro. Forcering og pres forlader systemet.
Indeholder: Vetiver, Lavender, Ylang Ylang, Frankincense, Clary Sage, Marjoram, Labdanum, Spearmint

PURIFY

En olie som handler om renselse og afgiftning. Vi støttes i at slippe de følelser, der fungerer som gift for os. Revitaliserer energisystemet ved at udrense alle negative påvirkninger. Ideel til typer som føler sig fanget og stagneret af negativitet. Olien fungerer også som en effektiv rumrens. Renser både lugte og energi. For at kunne modtage og vokse så må vi slippe det gamle, der blokerer for vækst og flow. Et par dråber er også ideel til vaskemaskinen og på uldkugler i tørretumbleren.
Indeholder: Lemon, Siberian Fir, Citronella, Lime, Tea Tree, Cilantro

SALUBELLE (Immortelle)

Salubelle forener himmel og jord. Krop, sind og ånd. Det højspirituelle og det groundende. Inspirerer høj bevidsthed, positivitet, håb, taknemmelighed, kærlighed, tålmodighed og tillid. Meget mere end en serum. Indre ro og spirituel vækkelse. Mild men powerfuld. Vi bliver i stand til at slippe mørke, negativitet og begrænsende overbevisninger. Som et nærende tæppe af beroligende noter. Vi inspireres til nye højder. Ideel til rynker, linjer, strækmærker og ar. Meget mere end en serum.
Indeholder: Frankincense, Sandalwood, Lavendel, Myrrh, Helichrysum (evighedsblomst), Rose.

SERENITY

En blanding der skaber ro. Serenity støtter os i at slippe stress, overansvar, nervøsitet og overvældelse. Når vi ikke kan falde ned, fordi vi er overgearede. Blandingen går ind og lindrer de underliggende årsager til uroen. Et konstant pres, byrder og for tunge løft. Vi kommer i kontakt med os selv, og derfra kan vi mærke og connecte med andre. Vi mærker vores ubalancer og bliver i stand til at justere, så vi kan lade ordentlig op. Vi lander i ro, healing og refleksion. Bedst til aften.
Indeholder: Lavendel, merian, kamille, ylang ylang, sandeltræ, vanilje.

SMART & SASSY/ SLIM & SASSY

En blanding der styrker følelsen af indre skønhed og derfor skaber ydre skønhed.  Tager sukkertrang og afhjælper overspisning. Transformerer de underliggende følelser bag overvægt. Vi forstår, at vi ikke kan knokle og forcere os til et varigt vægttab, og vi begynder at få øjnene op for vores reelle behov. Transformerer selvfordømmelse og styrker selvværdet. Jo mere vi værdsætter vores krop, jo nemmere vil den nå og holde sin idealvægt.
Indeholder: Grapefrugt, citron, pebermynte, ingefær, kanel.

SUNNY CITRUS

Sunny Citrus handler om nydelse og ubekymrede øjeblikke. Olien minder os om barndommens ubekymrethed og stressfrie tilværelse. Alvor erstattes af legende toner, og vi skaber smørhuller fyldt af grin og lykkebobler. Vi smider krykker og lænker, så perfektionisme og stagnation kan slippe sit tag i os. Humor, spontanitet og optimisme viser vejen. Sjælen har brug for nye og begejstrende oplevelser, det lave gærde og en lysende lethed, som skaber glæde og mening.
Indeholder: Grapefruit, Wild Orange, Peppermint.

TERRASHIELD

En blanding som skaber et beskyttende værn. Oprindelig lavet til insekter, men olien kan bruges til meget mere end det. Vi bliver i stand til at bevare roen, også selvom vi er under angreb. Børn, dyr og empater kan være udfordrede af, at de ikke kan skelne mellem deres egne følelser og omverdenens følelser. De smelter sammen med de energier, de er omgivet af. Det er drænende og et udtryk for ubalancerede grænser. Terrashield viser os, hvordan vi kan stå stærkt i os selv uden angreb.
Terrashield fås som olie og som spray. Den kan bruges på hunde fx, så de ikke tiltrækker flåter, tæger og andet. Man kunne også komme den i en roller med fx Citronella og Lemon Eucatyplus som forebyggelse af myggestik.
Indeholder: Fractionated Coconut Oil, Ylang Ylang, Tamanu Seed, Nootka Wood, Cedarwood, Catnip, Lemon Eucalyptus, Litsea, Vanilla, Arborvitae.

WHISPER

En olie som styrker ubalanceret eller blokeret feminin energi både hos mænd og kvinder. Er vi for maskuline, så blødgøres vi og kommer i kontakt med en dyb og nærende blidhed. Blandingen transformerer også hårdhed og modstand over for kvinder generelt. Healer og transformerer relationen til kvinderne før og efter os. Nærværet styrkes både inden i os og uden for os. Det hårde panser nedbrydes langsomt, og vi bliver i stand til at modtage og tillade i en langt højere grad. Seksuelle ubalancer eller traumer transformeres.
Indeholder: Patchouli, Bergamot, Sandalwood, Rose, Vanilla, Jasmine, Cinnamon, Vetiver, Labdanum, Cocoa og Ylang Ylang.

YARROW POM

Blanding af røllike og granatæble. Skaber en følelse af energetisk tryghed, så vi undgår bekymring og frygt. Harmoniserer energisystemet. Styrker og vitaliserer. Adskiller lys fra mørke og transformerer kriser og traumer. Bruges som fugtgivende ansigtsserum. To dråber på tungen morgen og aften skule desuden hæve forbrændingen og sænke inflammation, hvilket er med til at styrke vægttab og stramme huden op.

ZENDOCRINE

Olien står for vitalitet og forandring. Blandingen er designet til at rense organer og kroppens mange systemer. Ideel til perioder med forandring og vækst. Blandingen løfter os ud af selvsaboterende og destruktive mønstre og baner vejen for nye mere nærende måder at være i livet på. Genial støtte til perioder, hvor vi gerne vil ændre vaner. Vi vækkes og vitaliseres. Nye perspektiver lander, og flowet genetableres. Findes både som olie og kosttilskud.
Indeholder: Tangerine, Rosemary, Geranium, Juniper, Cilantro

ZENGEST (DigestZen)

Støtter os i at fordøje. Både den reelle fordøjelse men også livet generelt. Ideel til perioder med forandring og vækst. Genial til overstimulering og overvældelse. Derfor ideel til særligt sensitive eller alle inden for autismespektret. Lindrer køresyge og søsyge. Skaber rum til at lukke nyt ind. Genial når vi føler os overfodrede og underernærede, fordi livet er fyldt med for meget ligegyldigt støj.
Indeholder: Peppermint, Coriander, Ginger, Caraway, Cardamom, Fennel, Anise

BØRNEKIT

BRAVE

Børnenes svar på Motivate. Designet til at transformere følelser. Derfor er der et hjerte på. Brave giver mod og styrke til at handle på udfordrende opgaver. Selvsikkerhed og tillid til egne evner styrkes, og tendensen til “brok” og udsættelse sænkes. Kan bruges når der skal ryddes op på børneværelset eller andre kedelige pligter.
Indeholder: Wild Orange, Amyris, Osmanthus og Cinnamon.

CALMER

Børnenes svar på Serenity. En blanding designet til at få nervesystemet til at falde helt til ro. Ideel til bekymring, manglende kontrol, overstimulering og overvældelse. Vi kommer i kontakt med det, som er meningsfuldt for os, hvilket også beroliger hjernen og giver dyb stilhed. Verden kan buldre videre, mens vi tager en pause fra det hele og lander i følelsen af: ‘Alt er godt’. Calmer er oplagt at komme under fødderne inden sengetid for at skabe nærende søvn.
Indeholder: Lavender, Cananga, Buddha Wood og Roman Chamomile.

RESCUER

Børnenes svar på Deep Blue. Designet til kroppen primært med fokus på smertelindring, som får børnene oftest handler om vokseværk, mindre slag, ømhed og blå mærker. Transformerer og lindrer ømhed efter en lang dag på legepladsen eller trampolinen.
Indeholder: Copaiba, Lavender, Spearmint og Zanthoxylum.

STEADY

Børnenes svar på Balance. Også skabt med henblik på følelser. Indeholder Amyris, Balsam Fir, Coriander og Magnolia. Helt genial til alle former for angst, bekymring og nervøsitet. Giver ro og balance. Super til hurtig grounding i øjeblikke, hvor man har brug for indre ro. Lindrer stress og overvældelse. God inden shoppeture og storbyer generelt.
Indeholder: Amyris, Balsam Fir, Coriander og Magnolia

STRONGER

Børnenes svar på On Guard. Designet til at beskytte og lindre kroppen. Giver både fysisk og følelsesmæssig styrke. Vi styrkes i mere effektive og nærende grænser, så vi ikke tager ubalancer ind fra dem omkring os. Vi mærker vores sandhed og forstår at ære den. Booster immunsystem og vitaliserer. Kan med fordel rulles langs rygsøjlen i perioder, hvor vi skranter lidt, er matte eller forkølede. Stronger kan også bruges forebyggende i perioder med sæson for influenza og lignende.
Indeholder: Cedarwood, Litsea, Frankincense og Rose.

TAMER

Børnenes version af Zengest. Olien for integration. Vi bliver i stand til at integrere tanker, følelser og oplevelser. Ideel til alle udfordringer med fordøjelsen som i sidste ende handler om, at vi ikke formår at fordøje livet ordentligt og lægger for mange ubearbejdede følelser i kroppen. Vi bliver i stand til at mærke de mange følelser og ikke mindst give slip på dem. Tamer inspirerer desuden til handling, så flowet genetableres.
Indeholder: Spearmint, Japanese Peppermint, Ginger, Parsley Seed og Black Pepper.

THINKER

Børnenes svar på InTune. Designet til hjernen med henblik på fokus og koncentration. Genial til lektier eller øjeblikke, hvor hjernen skal være skarp. Rigtig god om eftermiddagen, hvis man er lidt mentalt udmattet. Mange af os er overstimulerede og lider under alt for mange distraktioner, hvilket gør det udfordrende at fokusere. Blandingen støtter os også i at gå fra en aktivitet til en anden, hvilket børn (og voksne) skal kunne mange gange om dagen. Vi bliver også super til at prioritere.
Indeholder: Vetiver, Peppermint, Clementine og Rosemary. 

 

Jeg vil igang med olierne – hvordan køber jeg dem til engrospris?

KØB dine doTERRA olier her

Frit inspireret og oversat fra bogen ‘Emotions and Essential Oils. A reference guide for Emotional Healing’ af A. Porter & D. MacDonald.